Spuitcabines reinigen met airless techniek

Bij Baltimore Aircoil in Heist op den Berg spuit men onder andere machine-onderdelen. Zowat elke millimeter in het bedrijf is onderhevig aan vervuiling door stof. Dit geeft niet alleen een onfraai uitzicht, het werkt ook de slijtage van de machines in de hand. Baltimore Aircoil trok HIS aan voor een complete make-over van de werkruimte. Op de to-do-lijst: onder andere de schoonmaak van de coatinglijn. Deze bestaat uit een spuitcabine of poederlakkerij, vervolgens een brander en tot slot een cooler. Een mooie case om diverse industriële schoonmaaktechnieken te laten floreren. HIS :
  1. ontstofte de kettingbaan van de poederlakkerij
  2. stofzuigde de ventilatoren
  3. ontvette de machines
  4. maakte de spuitcabines schoon, met een slimme én uiterst efficiënte techniek, die we graag voor u uit de schoonmaakdoeken doen: airlessen.
De voorbereiding op deze techniek bestaat erin de metalen onderdelen van bijvoorbeeld een oven met een hittebestendige laag in te smeren met een visceuze substantie. Vervolgens brengen we op deze laag een vernis aan. Die zit dus op een ‘halfvaste ondergrond’, maar zorgt wel voor een huidlaag. Vervolgens gaan we die vernis ‘airlessen’, onder hoge druk witte verf daarop vernevelen. Zo creëren we een zeer dun laagje dat voldoende contrasteert met de verschillende tinten poederlak. Is de witte laag bedekt of onzichtbaar geworden? Dan weten we dat de oven aan een schoonmaakbeurt toe is. Hoe gaat dat in z’n werk? We pellen gewoon de vernis met airless-laagje ervan af, en brengen een nieuw laagje aan. Vuile ‘schort’ eruit, en een nieuwe aan, zo u wil.

120 m2 per uur verven,…dankzij vaseline?

HIS zorgde er tevens voor dat de werkruimte er in een mum van tijd als nieuw uitzag. Wie zelf al eens een schilderborstel ter hand nam, weet dat het gros van de tijd naar het afplakken gaat van wat niét geschilderd mag worden. Ook hier haalt HIS de tijd weer in: alles wat niet onder een laagje airless terecht mag komen, smeren we in met vaseline. We passeren met een hoe dan ook overal met de spuitkoppen, en achteraf vegen we de vaselinelaag (van bijvoorbeeld de armaturen) gewoon weg. Afklokken op 1u: 120 m2! Heeft uw bedrijf een zeer grondige schoonmaakbeurt en verfraaiing nodig? Pelvernis, vaselinebescherming en airlessen zijn maar enkele van de door HIS toegepaste industriële schoonmaaktechnieken waarmee we op korte tijd grote oppervlakken een geheel nieuw leven geven. Vraag uw gratis test hier aan!