Een verstopte dakgoot brengt heel wat schade toe aan uw bedrijfsgebouwen. Hier ontdekt u hoe u weet wanneer u de hulp van HIS moet inroepen voor het reinigen van uw dakgoten en afvoerpijpen.
De herfst is de tijd van het jaar wanneer we het vaakst problemen met dakgoten tegenkomen. Bladeren vallen in de afvoerpijp, mos wordt losgerukt door een storm en een najaarsbui is genoeg om van uw dakgoot een waterval te maken. De gevolgen kunnen zwaar zijn maar het is gelukkig niet zo moeilijk om een verstopte dakgoot te spotten.
Symptomen van een verstopte dakgoot
Gelukkig kan het ergste vermeden worden wanneer de verstopping verwijderd wordt. Belangrijk is om een verstopping zo snel mogelijk te spotten. Let daarom op deze symptomen.
- Bij regenweer loopt water over de gootrand, er ontstaan her en der watervalletjes.
- Regenwater stroomt langs de buitenkant van de regenpijp of langs de buitenmuur naar beneden.
- De aanwezigheid van een groot aantal muggen duidt op stilstaand water in de dakgoot.
- Let ook op vochtplekken aan de onderkant van de dakgoot: water kruipt waar het niet gaan kan.
Mogelijke gevolgen van een verstopte dakgoot
Weggewaaide bladeren, een stukje mos of enkele takken zijn voldoende om uw dakgoot te verstoppen. Het regenwater kan niet meer vlot afgevoerd worden. Dat heeft niet bepaald prettige gevolgen.
- Dakgoten die de grote hoeveelheid water niet meer kunnen dragen, scheuren af of breken in twee.
- Muggen zijn niet alleen een symptoom maar ook een vervelend gevolg van verstopte dakgoten.
- Waterschade aan het gebouw door vocht dat via buitenmuren of platte daken binnendringt, in het ergste geval zelfs een lek.
- Vochtvlekken zorgen voor schimmelvorming en houtrot.
Voorkomen is beter dan genezen
Nog beter dan het reinigen van uw dakgoten wanneer ze verstopt zijn, is een regelmatige controle. Zo vermijdt u vervelende problemen en kunt u met een gerust gemoed de herfst tegemoet zien. Contacteer ons om uw dakgoten te ontbladeren of om ze preventief te laten controleren.