HIS gaat voor kraaknet. Maar wil ook op socio-economisch vlak een belangrijke bijdrage leveren. Dat het daarin al aardig op weg is, blijkt uit de erkenning die HIS kreeg als Inclusieve Onderneming op vier vlakken. Daarmee mag HIS meestrijden naar de Award voor Inclusieve Onderneming van 2020. We leggen je graag even uit hoe we daar geraakten. 

De roep van politici om iederéén aan de slag te krijgen in een kwalitatieve job – met degelijke arbeidsvoorwaarden – viel bij HIS niet in dovemansoren. HIS is een groeiende onderneming en permanent op zoek naar geschikte werkkrachten in de industriële schoonmaak. Iedereen met een juiste ingesteldheid en een basis-fitheid komt hiervoor in aanmerking: opleidingsachtergrond, geloofsovertuiging, leeftijd of afkomst bijvoorbeeld, spelen geen enkele rol in de aanwerving van een medewerker. Mensen die elders op de arbeidsmarkt vaak uit de boot vallen, krijgen bij HIS wél een kans. Dit versterkt hun zelfbeeld & zelfvertrouwen, hun sociaal netwerk,  hun financiële mogelijkheden en zodoende de kans om volwaardig deel uit te maken van de maatschappij.

Voorkennis of eerdere werkervaringen zijn eveneens niet van tel, omdat de vereiste vaardigheden en competenties om de job goed te kunnen uitvoeren, op de werkplek zélf worden aangeleerd

Door dit personeelsbeleid te voeren, beantwoordt HIS aan vier Duurzame Ontwikkelingsdoelstellingen van de Verenigde Naties. Want HIS:

  • Biedt gelijke kwalitatieve onderwijskansen
  • Bindt hierdoor de strijd aan tegen armoede
  • Biedt kansen op waardig werk en economische groei
  • Dicht hiermee de sociale ongelijkheidskloof.

Dat deze doelstellingen inherent verbonden zijn aan HIS, werd vastgesteld door Synkroon vzw. Deze organisatie coacht mensen die drempels ervaren om toe te treden tot de arbeidsmarkt, en is door de Vlaamse Overheid erkend als Werkplekarchitect.

Omwille van dit alles, maakt HIS kans op de Inclusief Ondernemen Award 2020. Het is daar terecht trots op en dankt daarvoor z’n werknemers voor hun vertrouwen én de Vlaamse Overheid voor de erkenning! 

Kom mee geschiedenis schrijven!

 

Ben je of ken je iemand die gewoon graag de handen uit de mouwen steekt?  De kansen liggen hier voor het grijpen! Staat jouw gedroomde job er niet tussen? We horen hoe dan ook graag van jou! Laat ons vandaag nog weten wie je bent en wat je kwaliteiten zijn en wie weet màken we gewoon een job voor jouw talenten.