Cleanrooms, met de ‘C’ van ‘Crystal clear’

Beschikt uw organisatie over laboratoria? Dan weet u dat er een heel strenge wetgeving op de zuiverheid van netheid van die zogeheten ‘cleanrooms’ rust. En dat uw bedrijf een uitgeschreven plan van aanpak moet hebben om het continu onberispelijk proper te houden. Dat is niet alleen een vereiste van de branche, het straalt ook vertrouwen uit naar de onmiddellijke omgeving. Dit thema is een kolfje naar de hand van HIS.

Bij Lambo Labo’s in Wijnegem maakt men ‘soft gels’, onder ander op basis van visolie. Lambo wint deze visolie uit visresten. Er is dus heel wat contaminatie en de visolie verspreidt zich als damp over de hele cleanroom en hecht zich vast aan de wanden, plafonds, vloer en armaturen. “Om deze ruimte permanent schoon te houden, beroepen we ons op HIS”, vertelt de logistiek manager van Lambo. “Een huzarenstukje daarin is de ventilator van het afzuigsysteem. Geniet zelf mee van de passage van tornado HIS.”

“HIS pakt de cleanrooms aan met eigen schrob-zuigmachines, maakt gebruik van gespecialiseerd materiaal zoals alcoholdoeken en rondt de reiniging af met een complete desinfectering. HIS verzorgt bij ons zowel de onderhoudende schoonmaak (keep cleaning) op frequente basis als de regelmatig geplande dieptereiniging.

Uw cleanroom verdient een éfficiënte diepte cleaning

HIS beschikt over een heel gamma schrob-zuigmachines voor dieptereiniging. In alle maten en gewichten. Een grondig plaatsbezoek vooraf geeft ons de gelegenheid de ‘vrije schoonmaaktruimte’ of vrije bewegingsruimte in te schatten. En in verhouding daarmee, de meest efficiënte omvang van de te gebruiken machine. Want de tijd tikt…altijd op de kassa. En HIS streeft ernaar de schoonmaakduur voor uw cleanroom altijd zo gering mogelijk te houden.

Heeft uw bedrijf een of meerdere cleanrooms? Raadpleeg ‘thought leader’ HIS voor een uitgeschreven plan van aanpak om uw netheid te garanderen. Of vraag hier en nu jouw gratis test aan voor onderhoudsbehandeling en/of dieptereiniging.